mandag 8. september 2008

Pizza




Det er ingenting med argentinske pizzaer som vitner om av en stor del av befolkningen er etterkommere av italienere. Jeg trodde aldri jeg skulle si det, men norsk pizza er faktisk å foretrekke.

En typisk hjemmelaget pizza består av ferdigkjøpt pizzabunn, en tilfeldig sammenrøsket tomatsaus og ost. Mye ost. I tillegg kommer en hel haug med ingredienser som jeg aldri selv ville funnet på å spise på pizzaen, spesielt ikke i kombinasjon med hverandre. Det som er fellesnevneren er at kjøtt er uaktuelt. Pizza er stort sett vegetarianermat i Argentina, med unntak for enkelte pizzaer med ansjos eller skinke. Eller begge deler, for den sags skyld. I grunnen er det litt merkelig, i kjøttlandet over noe annet er det ingen som i det hele tatt tenker på å spise kjøtt på pizza.

I går laget jeg middag i vertsfamilien, og til min fortvilelse var det pizza på menyen. Jeg laget maten delvis på diktat fra mine vertsbrødre og delvis slik jeg selv ønsket det. Til slutt endte vi opp med en pizza med kjøtt, en med egg og skinke, en med palmitos, morron og oliven og en med palmitos, morron, oliven, egg og skinke. Den siste kunne ikke jeg fordra, men jeg fikk uhemmet skryt for den, med uttalelser som at den var ”perfekt”. Bilder øverst i posten, for de som ønsker å se hvordan noe sånt ser ut.

3 kommentarer:

Careface sa...

Beklager, men det der ser bare ekkelt ut.

Erle sa...

Jeg er nok klar over det. Smaken var ikke noe saerlig bedre.

Anonym sa...

haha, tror ikke jeg hadde overlevd der nede med den pizzaen der :P Hadde nok savnet Peppes...