søndag 15. mars 2009

Aguante San Luis

Spør du guvernøren av San Luis, Alberto Rodriquez Saá, sier han helt sikkert at det ikke er nødvendig å være akkurat som alle de andre. Det må han nesten synes når han har bestemt at San Luis skal ha en annen tidssone enn resten av Argentina.

Kort fortalt: Buenos Aires og 11 andre provinser byttet i vår til sommertid, det vil si at de flyttet klokken en time fremover. San Luis byttet ikke. I går flyttet de 12 provinsene klokken tilbake igjen, og San Luis benyttet anledningen til å flytte klokken en time tilbake her også. Noe som gir oss en tidssone en time bak resten av Argentina.

San Luis er ikke en stor eller viktig provins. Den har ingen spesiell geografisk plassering som gir den andre lysforhold enn resten av provinsene. Den ligger godt inneklemt midt i landet og er en av de minste provinsene i både areal og folketall. Drøye én prosent av Argentinas befolkning bor her.

Årsaken til skiftingen er å få lys tidligere om morgenen. På denne måten blir det lys klokken seks om morgenen, når vi står opp. Det som overrasker meg mest er hvor lite kontroversielt det er. Det er ikke normalt, argentinerne er ikke fornøyd, men alle tenker at det ikke er annet å forvente fra guvernøren. Andre benytter anledningen til å fortelle at San Luis er den beste provinsen i Argentina - det er den eneste som er smart nok til å forandre tidssonen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Men det er vel typisk Latin Amerika? ^^